Prvá Solárna, s.r.o.
Lazovná 54
97401 Banská Bystrica

IČO - 46668608
DIČ - 2023513250
IČ DPH - SK2023513250

Sídlo a kancelária: Lazovná 54, 97401 Banská Bystrica
Kontaktná osoba: Ing. František Beňo (CEO)
Mobil: +421 903 555 958
Email: info@prvasolarna.sk

 

Technické otázky / riešenia
Kontaktná osoba: Ing. Martin Beňo (CTO)
Mobil+421 911 395 446
E-mail: info@prvasolarna.sk

 

    

 

CHCETE BYŤ INFORMOVANÍ MEDZI PRVÝMI O NOVINKÁCH A PREBIEHAJÚCICH AKCIÁCH - PRIHLÁSTE SA DO NEWSLETTER

Prihlásiť  sa

Odhlásiť sa

 

 

 

 

 


Tepelné čerpadlá

Panasonic

Viac informácií

Produkty

 

 

Sme oprávneným zhotovoiteľom zapísaným do zoznamu zhotoviteľov

Dotácie na slnečné kolektory

Možnosť získania podpory vo výške 2300€. Nami najčastejšie podporovaná inštalácia dosiahne takmer plnú dotáciu 1680€ +15% a výkon zariadenia je dostatočný pre optimálne využitie energie v 3 až 5 člennej rodine.

Vypočítajte mi cenu

Prehľad produktov

Dotácie na tepelné čerpadlá

Maximálna výška dotácie na tepelné čerpadlá je 4370€. Priemerná dotácia, ktorú naši zákazníci využívajú je viac ako 3000€. Výkon zariadenia sa musí dimenzovať na základe tepelných parametrov konkrétnej nehnuteňosti.

Vypočítajte mi cenu

Prehľad produktov

 - AKTUALITY -

SIEA spúšťa novú Zelenú domácnostiam. O poukážku bude možné požiadať spätne

Prvá fáza projektu Zelená domácnostiam sa začína 30. októbra 2023. Od dnes je možné zariadenia inštalovať prostredníctvom zhotoviteľov, ktorí sa môžu registrovať v projekte. Druhú fázu, v ktorej budú poukážky vydávané a preplácané, spustíme v prvom štvrťroku 2024, kedy bude prístupný nový informačný systém. Domácnosti aj zhotoviteľov na to upozorňujeme vopred, aby to mohli zohľadniť pri uzatváraní kontraktov a zvážiť termín inštalácie,“ uviedol S. Jurikovič. Ako zdôraznil, v projekte Zelená domácnostiam je prostriedkov dostatok. Na poukážky pre domácnosti je vyčlenených 151,6 milióna eur, z toho 58,1 milióna eur pre Bratislavský samosprávny kraj.

V novom projekte sa zásadne mení spôsob zvýhodnenia, ktorý zohľadňuje, či inštalácia prispieva k zlepšovaniu životného prostredia. Zvýšením základnej sadzby o 15 % budú zvýhodnené domácnosti, ktoré prestanú využívať tuhé palivá, napríklad kotol na uhlie alebo kotol na biomasu, alebo domácnosti, ktoré si nechajú nainštalovať v oblastiach s riadením kvality ovzdušia bezemisné zariadenie, teda tepelné čerpadlo, slnečný kolektor, fotovoltický panel alebo veternú turbínu.

Naďalej bude platiť podmienka, že poukážka môže pokryť maximálne 50 % z nákladov na kúpu a inštaláciu zariadenia. V prípade tepelných čerpadiel je podporovaný výkon do 10 kW a pri zohľadnení zvýhodnenia je maximálny príspevok 4370 eur. Pri slnečných kolektoroch s výkonom 4 kW je najvyšší príspevok 2300 €. Pri kotloch na biomasu, ktorých sa zvýhodnenie o 15 % netýka, zostáva maximálny príspevok na 10 kW v sume 1500 eur.

 

Dotácie slnečné kolektory

 

Dotácie tepelné čerpadlá

 

Zdroj: www.zelenadomacnostiam.sk 

Výkonné

slnečné kolektory

Produkty

Dotácie

 

 

 

 

 

 


Objavte skrytú energiu

Naša spoločnosť Vám pomôže ako sa správať zodpovedne a ekologicky využívať prírodné zdroje. Preferujeme kvalitné a spoľahlivé technológie a presne také ponúkame aj naším zákazníkom.

  • Finančný príspevok na dodávku a inštaláciu zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie v
    domácnostiach je poskytovaný z finančných prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja a
    štátneho rozpočtu SR, prostredníctvom Programu Slovensko v rámci národného projektu Zelená
    domácnostiam v súlade so Všeobecnými podmienkami projektu zverejnenými na internetovej stránke
    www.zelenadomacnostiam.sk
    Prvá Solárna, s.r.o. je zapísaná v zozname oprávnených zhotoviteľov v zmysle Všeobecných podmienok
    národného projektu Zelená domácnostiam.

 

 

 

Ako na dotáciu ?

»Podpora a využitie obnovitelných zrdojov energie
Každý skolaudovaný ale aj rozostavaný rodinný dom sa môže uchádzať o podporu na využitie obnoviteľných zdrojov energie (OZE) a to vďaka národnému programu Zelená domácnostiam. Aktuálne v pokračovaní projektu od roku 2023.

»Potrebujete pomôcť s dotáciou?
Využite aj Vy túto možnosť, ktorá sa tak skoro nebude opakovať a požiadajte o dotáciu na slnečné kolektory max. 2300€ alebo tepelné čerpadlo max. 4370€ (max. 50% z celkovej faktúry). Poskytujeme bezplatné poradenstvo a pomôžeme Vám s procesom dotácie. Kontaktujte nás a spoľahnite sa na naše skúsenosti. V prvej časti projektu sme obslúžili stovky klientov.

»Konzultácia riešenia
Dotácie sa poskytujú iba na certifikované a bezpečné zariadenia. Náš špičkový kolektor CPC 15 Evo je medzi nimi. Zavolajte nám a poradíme ako jednoducho si dotáciu uplatnite a ktoré riešenie je pre Vás výhodné.

Mám záujem o registráciu podkladov pre dotáciu - Slnečné kolektory

Mám záujem o registráciu podkladov pre dotáciu - Tepelné čerpadlo

 
 
 

 

Prvá Solárna, s.r.o.
už 10 rokov s Vami
 
Výkonné vákuové slnečné kolektory - využite dotácie

Po tisícročia predstavuje slnečné žiarenie jeden z najstabilnejších zdrojov čistej energie. Každoročne je produkcia energie slnkom veľmi stabilná a predvídateľná. Slnečná energia je optimálna obnoviteľná forma energie.

Naše slnečné kolektory poskytujú stabilný vysoký výkon. Oproti elektrickým fotovoltickým kolektorom je ich účinnosť výrazne vyššia, teda postačí zaplniť cca 4x menší priestor na streche.

Náš slnečný kolektor patrí ku špičke na európskom trhu. Vyniká nízkou tepelnou stratou aj v nepriaznivých podmienkach. Pre Vás to znamená značný výkon aj prechodnom období a dokonca aj v zime, keď vačšina kolektorov neprodukuje nič. Zároveň vyrovananá výknová krivka znamená zamedzenie prehrievania v lete.

Tepelné čerpadlá PANASONIC Aquarea

Tepelné čerpadlá PANASONIC Vám prinášajú výrazné úspory energie - sú účinné až do extrémne nízkych teplôt -20°C (nízkoteplotná verzia T-CAP až -28°C).

Dokážu plnohodnotne zabezpečiť vykurovanie a ohrev teplej vody pre domácnosti ale aj firemné prevádzky a inštitúcie.

Tepelné čerpadlo využíva premenu tepla z vonkajšieho vzduchu. PANASONIC je priamym výrobcom zariadení. To znamená, že si nenecháva tepelné čerpadlá vyrábať externe, ale produkuje ich priamo vo svojej réžií.

Ohrev vody slnkom - 83% spotreby domácnosti je teplo

Slnečné kolektory premieňajú slnečné žiarenie na teplo – teplo tvorí až 83% energetických nákladov domácnosti. Práve preto sa výroba tepla domácnosti oplatí najviac. Životnosť kolektorov dosahuje až 30 rokov a jedná sa o spoľahlivé zariadenie fungujúce bez množstva elektroniky. Inštalácia je možná do akéhokoľvek domu – do novostavby aj do užívaného domu

 

 

Viac informácií

Program dotácií pokračuje - do roku 2029 

V programe Zelená domácnostiam bolo podporených 53000 inštalácií so sumou 111 mil. €.  V nasledujúcej vlne podory sa bude prerozdeľovať až 190 mil. €, ktoré budú dostupné do roku 2029.

Naši klienti majú vysokú mieru úspešnosti v žiadosti o dotáciu. Spoľahnite sa na naše skúsenosti.

Dotácie slnečné kolektory

 Dotácie tepelné čerpadlá 

Máme riešenie na mieru pre Vás!!!

Vyplňte krátky dotazník a kontaktujeme Vás s konkrétnym riešením . Nezáväzná cenová ponuka slúži na takmer presnú kalkuláciu ceny solárneho systému. Neváhajte nás osloviť!

Viac informácií


Kompaktné rozmery - vysoký výkon

Naše slnečné kolektory poskytujú stabilný vysoký výkon. Oproti elektrickým fotovoltickým kolektorom je ich účinnosť výrazne vyššia, teda postačí zaplniť cca 4x menší priestor na streche.


Jednoduchý a spoľahlivý systém

Slnečné kolektory sú mimoriadne spoľahlivé zariadenie, ktoré pracuje na základe všeobecných fyzikálnych zákonitostí. Základné prvky systému sú kolektory, zásobník, čerpadlo a prepojovacie potrubie. Neobsahuje žiadne zložité súčiastky, ktoré by bol problém po napr. 20tich rokoch zohnať.


Stabilný výkon slnečného žiarenia

Po tisícročia predstavuje slnečné žiarenie jeden z najstabilnejších zdrojov čistej energie. Každoročne je produkcia energie slnkom veľmi stabilná a predvídateľná. Slnečná energia je optimálna obnoviteľná forma energie.


Investícia a rýchlosť jej návratnosti

Teplo sa podieľa na spotrebe až 83% na energetickej spotrebe domácnosti. Teplo z kolektorov sa veľmi jednoducho a efektívne akumuluje. V 300l zásobníku dokážete akumulovať30kWh vyrobenej energie vo forme tepla bez nutnosti vlastniť batérie ale platiť za prevádzku služby virtuálna batéria.

--- Povedali o nás ---

 

Referencie Prvá Solárna, s.r.o. 

 

Solárne kolektory

Prečítajte si o princípe fungovania rôznych typov slnečných kolektorov, o ich výhodách a nevýhodách v celoročnej prevádzke.

Viac

Odporúčané zostavy

Prezrite si naše kompletné solárne zostavy, ktoré sú konfigurované pre podmienky Slovenska podľa našich bohatých skúseností.

Viac

Solárna energia

Informácie o množstve slnečného žiarenia a výhodnosti jeho využívania v jednotlivých regiónoch Slovenska.

Viac

Učíme využívať voľnú energiu okolo Vás
Slnečná energia patrí spolu s okolitou energiou ku obnoviteľným a čistým formám energie

 

Vyberáme z našej ponuky